Eurodeputatul Cristian Preda către AIE: Nu mai trageți cu coada ochiului la Voronin, că nu mai este actual

vineri, 15 octombrie 2010

Eurodeputatul Cristian Preda către AIE: Nu mai trageți cu coada ochiului la Voronin, că nu mai este actual
Foto: lilick-auftakt.blogspot.com

”Nu mai trageți cu ochiul la Voronin, că nu mai este actual nici chiar pentru Partidul Comuniștilor”, a sfătuit Alianței pentru Integrare Europeană, eurodeputatul român, Cristian Preda, în cadrul rundei a patra a negocierilor moldo-comunitare pe marginea Acordului de Asociere, care s-au desfășurat recent la Chișinău, scrie publicația rusă ”Vremya Novostei”.


Tot în octombrie se preconizează continuarea negocierilor privind liberalizarea regimului de vize între UE și Republica Moldova. Ultimele două săptămâni, Moldova a fost vizitată de numeroși oficiali europeni, care și-au reiterat intenția de a susține Republica Moldova în procesul de integrare în Uniunea Eropeană.

Partidele politice de opoziție, însă, consideră că integrarea europeană este doar o momeală pentru alegători, integrarea în spațiul economic postsovietic fiind mult mai eficientă. ”Perspectiva aderării Republicii Moldova la UE este foarte neclară, iar societatea este dezamăgită în actuala guvernare”, este de părere deputatul comunist, Igor Dodon.

”Toate aceste discuții au loc pe fundalul unei susțineri fără precedent, pe care o demonstrează Uniunea Europeană și SUA față de conducerea Republcii Moldova. Astfel, în cursa elelctorală, Occidentul este de partea AIE”, scrie publicația, menționând că în timpul guvernării comuniste, UE avea o poziție expectativă față de Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la vremya.ru





 


0 Comments: