TorrentsMD a fost închis la solicitarea Uniunii Producătorilor de Fonograme şi Videograme

joi, 14 octombrie 2010

TorrentsMD a fost închis la solicitarea Uniunii Producătorilor de Fonograme şi Videograme
Foto: moydeni.ru

Procuratura Generală investighează presupusele încălcări ale drepturilor de autor comise pe www.torrentsmd.com şi a pornit urmărirea penală în acest sens. Temei pentru declanşarea procesului penal a servit plîngerea Directorului Uniunii Producătorilor de Fonograme şi Videograme din Republica Moldova, cu privire la valorificarea ilegală a operelor audiovizuale, interpretărilor, fonogramelor, programelor de computer şi altor opere ce formează obiectul dreptului de autor şi al drepturilor conexe prin intermediul web-site-ului www.torrentsmd.com.


Urmărirea penală a fost pornită în baza art.1851 alin.(6) lit.b) şi e) şi art.2604 alin.(2) lit.b) şi d) din Codul penal, pe faptul încălcării dreptului de autor şi a drepturilor conexe, precum şi punerii ilegale la dispoziţie a parolelor, codurilor de acces şi a datelor similare, prin intermediul fişierelor constituite în baza web-serverului cu domenul www.torrentsmd.com.

Efectuarea urmăririi penale în prezenta cauză a fost dispusă Secţiei tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii din cadrul Procuraturii Generale şi Direcţiei Investigare a Fraudelor din cadrul MAI.

Menţionăm că în vederea constatării existenţei sau inexistenţei infracţiunii, identificării făptuitorului, constatării vinovăţiei, precum şi examinării instrumentelor destinate pentru a fi folosite ca mijloace la săvârşirea pretinsei infracţiuni, au fost ridicate web-serverele care conţin date informatice privind fişierele de tip „.torrent” ale reţelei P2P constituite pe domenul www.torrentsmd.com.

sursa: Unimedia

0 Comments: