(VIDEO) Euro 2012: Haos la meciul Italia - Serbia

miercuri, 13 octombrie 2010

(VIDEO) Euro 2012: Haos la meciul Italia - Serbia
Foto: romanialibera.ro

14 persoane au fost rănite, dintre care două foarte grav - un carabinier şi un suporter sârb -, în urma ciocnirilor violente dintre fanii plavilor şi forţele de ordine italiene la Genova, unde trebuia să se joace partida din preliminariile Euro 2012 Italia - Serbia.


Potrivit agenţiei de presă Ansa, huliganii sârbi, care au provocat incidentele de aseară, fac parte din galeriile marilor forţe ale fotbalului din Belgrad - Steaua Roşie şi Partizan. O bună parte din ultraşii celor două echipe se consideră reprezentanţi ai extremei dreapta naţionaliste şi provoacă regulat incidente în tribune.

După oprirea meciului, în minutul şase de joc, din cauza aruncării pe teren a mai multor fumigene de către suporterii sârbi, poliţia italiană a evacuat stadionul. Mai multe incidente violente s-au petrecut înainte ca fanii stâbi să părăsească arena, iar mai mulţi oameni au fost răniţi.

Omul în negru, cel care a instigat suporterii sârbi la violenţă în arena din Genova, se numeşte Ivan Markovic - un şomer în vârstă de 29 de ani. El este unul dintre liderii galeriei formaţiei Steaua Roşie Belgrad - "Delje"-, având tatuat pe piept o grenadă, iar pe umărul drept anul 1389 - când sârbii şi turcii s-au luptat în Kosovo. 

Ambasada Serbiei în Italia a emis un comunicat în care îşi exprimă regretul pentru incidentele violente dintre suporterii ţării balcanice şi forţele de oridine. "Ce s-a întâmplat la Genova este o ruşine, un coşmar. Ne cerem scuze în numele poporului sârb pentru incidente", a anunţat Ambasada, adăugând că "aceşti huligani nu reprezintă în niciun fel poporul sârb".

Serbia riscă excluderea din competiţiile europene. Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină a UEFA în 28 octombrie.

Sursa: evz.ro


0 Comments: