Moldova va avea, în premieră, o capitală a tineretului

miercuri, 13 octombrie 2010

Moldova va avea, în premieră, o capitală a tineretului
Foto: emaramures.ro

Unul din orașele Republicii Moldova va deveni capitala tinerilor, unde se vor desfășura mai multe activităţi pentru această categorie a populației. Concursul ”Capitala Tineretului 2011”, lansat în premieră pentru țara noastră, va avea ca scop să concentreze activităţile pentru tineri în centrele raionale şi oraşele din ţară.


Localitatea care va obţine titlul de capitală a tineretului în 2011 va fi selectată de către o comisie formată din reprezentanţii Administraţiei Publice Centrale, Agenţiilor ONU, altor organizaţii internaţionale şi neguvernamentale de tineret. 

Criteriile de selectare a orașului câștigător: tematicile activităţilor de tineret propuse, infrastructura existentă pentru activităţile de tineret, resursele umane disponibile şi suportul financiar din partea administraţiei publice locale sau din alte surse. nu sunt eligibile orașele Chișinău și Bălți.

Pentru a participa la concurs, Administraţia Publică Locală trebuie să depună un dosar de aplicare. Detalii despre conţinutul dosarului pot fi accesate aici.

“Ne exprimăm speranţa şi încrederea că majoritatea primăriilor şi consiliilor raionale din republică vor fi interesate să participe la concurs, iar în felul acesta vor contribui la dezvoltarea şi promovarea tinerilor. Cu atât mai mult, că acest titlu va reprezenta şi un plus de imagine şi de perspectivă pentru localitatea care va deveni “Capitala Tineretului 2011”, a spus Ministrul Tineretului și Sportului, Ion Ceban.

UNIMEDIA precizează că iniţiativa este parte a setului de acţiuni planificate în cadrul Anului Internaţional al Tineretului, lansat la 12 august 2010.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: