Euronews: Mizsei speră că negocierile în problema transnistreană vor începe în noiembrie curent

miercuri, 13 octombrie 2010

Euronews: Mizsei speră că negocierile în problema transnistreană vor începe în noiembrie curent
Foto: consilium.europa.eu

"Uniunea Europeană speră că negocierile în problema transnistreană vor fi reluate după summit-ul OSCE de la Astana". Declaraţia aparţine reprezentantului special al UE în Republica Moldova, Kalman Mizsei, şi a fost lansată într-o conferinţă de presă.


El și-a exprimat, de asemenea, speranţa că în cadrul aceluiași summit va fi susţinută iniţiativa Republicii Moldova de a acorda UE şi SUA statut de mediatori la negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean. 

"Sunt un mare optimist şi sper că în Astana se va lua o decizie pozitivă în această problemă. Un atare gest ar fi şi în interesele Rusiei," a spus Mizsei, menţionând că decizia va intra în vigoare doar cu consimţământul tuturor părţilor din formatul "5+2".

"Sperăm că, înțelegerea la care au ajuns cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Dmitri Medvedev, precum şi Declaraţia comună a preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, ar putea convinge Tiraspolul să revină la masa de negocieri. Posibil să se întâmple în noiembrie curent", a mai spus Mizsei.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Euronews


0 Comments: