Consilierii raionali PD, MAE şi PPR din Cahul "au făcut alianţă cu comuniştii" şi au demis medicului-şef al Spitalului raional, membru PLDM

vineri, 15 octombrie 2010

Consilierii raionali PD, MAE şi PPR din Cahul
Foto: unigres87.net

Contradicţii între consilierii PLDM şi PDM în cadrul şedinţei ordinare din 14 octombrie a Consiliului raional Cahul şi asta după ce pe ordinea de zi s-a propus  proiectul de decizie privind demiterea din funcţie a medicului-şef al Spitalului raional Cahul, Gheorghe Antohi, care este membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova.


Dacă liberal-democraţi au declarat în plenul şedinţei că  introducerea în ordinea de zi a acestei chestiuni este ilegală, întrucât aceasta nu a fost discutată în cadrul comisiilor de specialitate şi a propus excluderea acestei întrebări, consilierii MAE, în frunte cu preşedintele consiliului, Gheorghe Vasilachi, dar şi cei de la PD şi PPR s-au aliat cu comuniştii, au votat, alături de consilierii comunişti, pentru includerea întrebării pe ordinea de zi şi discutarea ei în cadrul şedinţei consiliului.

Consilierii liberal-democraţi, 8 la număr, şi un consilier neafiliat au părăsit sala de şedinţe în semn de protest.

În apărarea liberal-democratului Gheorghe Antohi, medic-şef al Spitalului raional, a ieşit consilierul PPCD Nicolae Năstas, angajat al spitalului, care le-a cerut colegilor săi consilieri să nu critice neîntemeiat activitatea conducătorului instituţiei respective şi a declarat că pe parcursul celor opt luni în care şi-a exercitat mandatul, Gheorghe Antohi a întreprins o serie de măsuri care au avut ca finalitate dezvoltarea Spitalului raional Cahul.

Proaspeţii aliaţi au ignorat şi de această dată opinia contrară  intenţiilor lor şi au pus la vot demiterea medicului-şef actual  şi  alegerea unui conducător interimar al instituţiei, care să exercite această funcţie până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului declarat vacant. Cu o majoritate de voturi, Gheorghe Antohi a fost demis din funcţia de medic-şef al Spitalului raional Cahul cu o majoritate de voturi, iar în locul lui a fost ales Mihai Orlov, medic, consilier raional din partea Partidului  Democrat, care a a fost propus la funcţia de medic-şef interimar de către consilierii raionali ai PD.

Vitalie Ponomariov şi Ion Groza, consilieri raionali din partea PLDM, consideră că acest gest este o răfuială politică ordinară şi că ea constituie începutul unui lung şir de atacuri care vor caracteriza această campanie electorală.

Pe de altă parte, consilierii care au ţinut ca întrebarea respectivă  să fie discutată au declarat că demiterea medicului-şef al Spitalului este o decizie necesară pentru redresarea situaţiei din această instituţie, care, potrivit lor, este una nu tocmai pozitivă.

Gheorghe Antohi a declarat că decizia Consiliului raional Cahul privind numirea lui Mihai Orlov în funcţia de medic-şef interimar este o încălcare a legislaţiei în vigoare, care stipulează că interimatul unei funcţii poate fi exercitat doar de către un angajat al instituţiei respective. Gheorghe Antohi susţine, însă, că Mihai Orlov nu a activat nicio zi în cadrul Spitalului raional Cahul.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Univers FM
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: