Baconschi: Tratatul privind regimul frontierei cu Republica Moldova e aproape finalizat

miercuri, 13 octombrie 2010

Baconschi: Tratatul privind regimul frontierei cu Republica Moldova e aproape finalizat
Foto: stiri.rol.ro

Tratatul privind regimul frontierei cu R. Moldova este aproape finalizat dupa 11 runde de negocieri la Bucureşti şi Chişinău, a spus ministrul de externe Teodor Baconschi astăzi, 13 octombrie, în Parlament României, relatează hotnews.ro.

Ministrul a menţionat că textul documentului e aproape gata, însă a evitat să se pronunţe asupra unei date concrete la care ar putea fi semnat tratatul între cele două state.

La rândul său, preşedintele comisiei senatoriale de politică externă, Titus Corlatean şi-a exprimat speranţa că tratatul va fi semnat, specificând că este doar "un acord tehnic".


Semnarea tratatului de frontieră între Republica Moldova şi România a fost sugerată şi de cancelarul german Angele Merkel, în timpul vizitei de la Bucureşti. "Ştiu că se fac eforturi pentru semnarea unui tratat de frontieră de către România şi Moldova, cred că aceasta este direcţia în care trebuie să continuăm", a subliniat şeful executivului german.

Acest document se discută de către cele două ţări de 19 ani. Punctele de divergenţă dintre experţii moldoveni şi români care au negociat tratatul au constat în special în găsirea numelui acestuia, o "titulatură reciproc convenabilă".

Sursa: UNIMEDIA cu referire la hotnews.ro


0 Comments: