Trăsăturile urechii - O noua metodă de identificare a persoanelor

miercuri, 13 octombrie 2010

Trăsăturile urechii - O noua metodă de identificare a persoanelor
Foto: descopera.ro

Specialistii in biometrica de la Universitatea Southampton, Marea Britanie, au pus la punct o metoda de identificare a persoanelor dupa trasaturile urechilor. Cercetatorii sustin ca metoda nu da gres iar probabilitatea de identificare este aproape de certitudine.


Specialistii de la facultatea de electronica si informatica din cadrul Universitatii Southampton arata cum tehnica dezvoltata contribuie la evidentierea unor structuri extrem de fine din componenta urechii. Tehnica a fost dezvoltata pornind de la analogia cu razele de lumina, iar procedeul se bazeaza pe legile opticii cu ajutorul carora se extrag trasaturile dorite. 

Este vorba de o transformare a imaginii care scoate in evidenta structuri cum ar fi marginea pavilionului urechii si cadrul ochelarilor, daca este cazul. Rata de succes de 99,6% a fost obtinuta dupa un test in care s-au investigat 252 de imagini de persoane. Rezultatele arata marele potential al metodei pentru cresterea preciziei de detectare a trasaturilor structurale. Ar mai fi de spus ca tehnica are aplicatii in operatiuni de supraveghere sau in medicina.


0 Comments: