Premierul țării, Vlad Filat, cere o investigație de urgență în cazul suspendării TorrentsMD din on-line-ul moldovenesc

miercuri, 13 octombrie 2010

Premierul țării, Vlad Filat, cere o investigație de urgență în cazul suspendării TorrentsMD din on-line-ul moldovenesc
Foto: gov.md

Premierul Vlad Filat solicită o investigație de urgență în cazul închiderii site-ului de sharing TorrentsMD. Potrivit unui comunicat remis de Serviciul de presă al Guvernului, șeful executivului moldovean vrea o anchetă transparentă, fără a leza drepturile utilizatorilor de internet privind accesul la informație.

Știrea despre suspendarea site-ului TorrentsMD de către Procuratura Generală a încins atmosfera în rândul internauților și bloggerilor moldoveni. Părerile despre această situație sunt împărțite, însă o mare parte a utilizatorilor sunt împotriva  deciziei de suspendare a site-ului, eliberată de instituția condusă de Valeriu Zubco.


"Mâinile jos de pe internet și torrentsmd.com", scrie bloggerul CuratMurdarSRL, care este de părere că "dacă se urmează logica aceasta – trebuie să anchetezi și persoanele care încarcă conținut pe acest tip de site-uri.

Bloggerii scriu că Procuratura ar trebui să cerceteze întâi legalitatea difuzăriile filmelor piratate de către NIT sau N4, iar apoi să treacă și la aplicarea legii cu privire la drepturile de autor pe internet.

Bloggerul Turist, s-a arătat și el indignat de decizia Procuraturii Generale. "Procuratura Generală a terminat de anchetat dosarul 7 aprilie și cazurile în care figurază Voronin, Nichifor, Plahotniuc și acum fug după copkii cu servere", a scris acesta pe rețeaua de socializare twitter.

Există și o altă parte a internauților moldoveni, care consideră că decizia Procuraturii Generale de a sechestra serverele TorrentsMD este corectă, iar aceasta pentru că utilizatorii acestui site încalcă drepturile de autor ale filmelor și materialelor audio pe care le distribuie. "Eram client fidel al acestui site, dar e o decizie corectă", "Nu am descărcat nimic de pe acest site. Decizia este corectă", "Nu mă afectează în niciun fel suspendarea acestui site" - sunt câteva din mesajele postate astăzi pe facebook și twitter de către internauții moldoveni.   

UNIMEDIA amintește că a publicat astăzi o știre în care anunța despre suspendarea TorrentsMD de către Procuratura Generală a R. Moldova. Site-ul a fost închis din cauza unui dosar penal deschis de Procuratură pe faptul că TorrentsMD nu respectă drepturile de autor. Serverele acestui site au fost puse sub sechestru. TorrentsMD este site-ul cu cel mai mare trafic din internetul moldovenesc. De-a lungul timpului, administratorii site-ului au organizat mai multe acțiuni de caritate pentru copiii de la orfelinate, cea mai cunoscută fiind Suflet2Suflet. 

sursa: Unimedia

0 Comments: