A fost arestat presupusul organizator al migraţiei ilegale a celor 11 cetăţeni moldoveni arestați în Egipt

joi, 14 octombrie 2010

A fost arestat presupusul organizator al migraţiei ilegale a celor 11 cetăţeni moldoveni arestați în Egipt
Foto: photobucket.com

Procuratura Generală l-a pus astăzi sub învinuire pe bărbatul, care ar fi organizat migraţia ilegală a celor 11 cetăţeni moldoveni, reţinuţi la mijlocul lui septembrie de către organele de drept ale Egiptului. Acesta va fi arestat pe un termen de 15 zile.


Potrivit procurorilor, bărbatul în vârstă de 36 ani, originar din or. Ialoveni, în perioada lunilor mai - iulie 2010, acţionând în cadrul unui grup criminal, a organizat migraţia ilegală pe teritoriul Israelului a 11 cetăţeni moldoveni, prin tranzitarea ilegală a teritoriului Egiptului.

Secţia combatere a traficului de fiinţe umane a Procuraturii Generale în comun cu Centrul pentru combaterea traficului de persoane al MAI şi Serviciul de Informaţii şi Securitate continuă să efectueze acţiuni de urmărire penală întru cercetarea multilaterală, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei.

Amintim că la 11 septembrie curent, 16 turiști, printre care și cetățeni ai Republicii Moldova au fost arestați în Egipt, fiind suspectați că au ucis un beduin.

Conform datelor prezentate de forţele de ordine egiptene, beduinii i-au promis moldovenilor să-i ajute să ajungă ilegal în Israel contra unei sume de o mie de dolari. Însă, ulterior egiptenii au mărit de două ori suma iniţial negociată şi moldovenii au refuzat să o achite. Atunci beduinii i-au luat prizonieri, însă moldovenii au reuşit să fugă, după ce l-au omorât pe paznic.

Autoritățile Republicii Moldova au reușit să-i elibereze pe cei 11 moldoveni, care în prezent se află în Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: