(Foto, video) Chişinăul are un Hram de zile mari, cu muzică de sărbătoare, chef, hore, mici, plăcinte şi vin

joi, 14 octombrie 2010

(Foto, video) Chişinăul are un Hram de zile mari, cu muzică de sărbătoare, chef, hore, mici, plăcinte şi vin
Foto: UNIMEDIA

Hram la Chișinău

În capitală e sărbătoare, Hramul Oraşului. Chişinăuienii au ieşit din case şi au dat buzna în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde de dimineaţă răsună muzică de sărbătoare, se învârt hore, se gătesc bucate gustoase şi se serveşte vin. Oficiali din Republica Moldova, dar şi de peste hotare au felicitat locuitorii Capitalei cu ocazia sărbătorii de astăzi, 14 octombrie.

"Să trăieşti Chişinău, să înfloreşti Chişinău, La Mulţi Ani Chişinău!", a declarat Primarul General al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul manifestaţiilor de deschidere a sărbătorii. "La aniversarea a 574 de ani de la prima atestare documentară, oraşul demostrează în continuare că este tânăr, puternic şi gata pentru a fi mai dezvoltat, mai prosper şi mai primitor de oaspeţi", a mai adăugat edilul capitalei.

La eveniment a participat şi preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, care le-a urat chişinăuienilor sănătate, bucurie, speranţă, bani, viitor şi tot ceea ce merită un om în viaţă.


Hramul Oraşului este o sărbătoare de suflet şi pentru ex-primarul municipiului Chişinău, în perioada 1994-2005, Serafim Urechean. "O sărbătoare de suflet a mea şi a tuturor locuitorilor, pentru că eu în calitatea mea de Primar General am fost cel care am fost la începutul sărbătoririi.  Multumesc celor care au muncit alături de mine, temelia care am pus-o noi sper să fie valorificată măcar la acel nivel, sănătate, la mulţi ani şi noi realizări", a menţionat Urechean.

Chişinăuienii au primit felicitări şi de la primarul oraşului Riga - Nils Usakovs, viceprimarul oraşului Bucureşti - Victor Teodor Iovici, Eric-Normand Thibeault – coordonator de programe OIF (Franţa), dar şi alţi oficiali din România, Ucraina, Suedia.

Mii de cetăţeni se îmbulzesc pe străzile centrale ale oraşului admirând expoziţiile agenţilor economici din municipiu, care comercializează bucate din cele mai alese, bauturi pentru toate gusturile, obiecte de artă, cosmetică, birotică, haine ş.a.

Sărbătoarea va culmina cu un concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale susţinut de interpreţii autohtoni.





sursa: Unimedia

0 Comments: