Mihai Ghimpu: „O presă liberă disciplinează puterea”

vineri, 15 octombrie 2010

Mihai Ghimpu: „O presă liberă disciplinează puterea”
Foto: curaj.net

„O presă liberă disciplinează puterea, iar cetăţenii, fiind bine informaţi, nu pot fi manipulaţi. Adevărata putere într-un stat este presa deoarece exprimă punctul de vedere al cetăţenilor care aleg puterea. O democraţie fără libertatea de expresie, fără un spaţiu public real în care vocile societăţii să fie auzite şi respectate, este o contradicţie în termeni. Am învăţat şi noi, în Republica Moldova, ce înseamnă lipsa libertăţii de expresie, îngrădirea presei sau cenzura. Şi tocmai pentru asta, vom lupta pentru ca vremurile care au fost să nu se mai întoarcă”.


Declaraţia a fost lansată de Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, la deschiderea lucrărilor Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români, care se desfăşoară la Chişinău, în perioada 14-16 octombrie.

Preşedintele a menţionat că schimbarea care s-a produs la 29 iulie la Chişinău a fost posibilă graţie presei libere.
„PRO TV Chişinău, TV 7, TIMPUL, Jurnal de Chişinău, UNIMEDIA, Vocea Basarabiei, Ziarul de Gardă, Europa Liberă sunt doar câteva nume ale unor instituţii de presă care au reuşit să-şi ducă misiunea jurnalistică până la capăt”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Evenimentul sub genericul „Presă-Putere-Libertate” reuneşte reprezentanţi ai instituţiilor mass-media din Republica Moldova, România, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Bulgaria, precum şi oameni politici, diplomaţi, experţi, reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova şi România.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: