EFES: Berea nu dăunează economiei ţării

joi, 14 octombrie 2010

EFES: Berea nu dăunează economiei ţării
Foto: coupons4utah.com

Efes Vitanta este printre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat şi oferă aproape 400 de locuri de muncă - ceea nu poate "dăuna grav" situaţiei economice a ţării. Declaraţia aparţine lui Thomas Schwind, berarul superior al EFES Vitanta Moldova Brewery şi Nadejdei Onescu, Şef Control Calitate la EVMB şi a fost acordată pentru UNIMEDIA, în cadrul interviului Face2Face. Conducerea companiei atenţionează însă că un consum zilnic mai mare de 500 ml poate afecta sănătatea. "Nu industria berii dăunează grav sănătăţii, ci consumul excesiv de alcool", menţionează reprezentanţii Efes Vitanta.


În ceea ce ţine de preţul berii, compania explică că acesta se formează luând în consideraţie costurilor implicate în fabricarea ei. "Drojdia folosită de către compania noastră este una specială “Efes” şi este adusă o dată în trei luni din Istanbul. Malţul este importat din Cehia, Slovenia şi Ucraina, hameiul - din Germania". Aceştia sunt factorii enumeraţi de reprezentanţii companiei drept determinanţi în formarea preţului berii.

În plus, Thomas Schwind şi Nadejda Onescu susţin că industria berii ar putea sprijini şi alţi producători locali, cum ar fi producătorii de butelii de sticlă, etichete, ambalaje din carton, alţi furnizori de servicii şi materiale. "Orientarea noastră este către producătorii şi furnizorii autohtoni de materii prime şi materiale auxiliare. Doar în cazul în care acestea nu se produc în ţară, colaborăm cu furnizorii din exterior", au declarat colaboratorii companiei Efes Vitanta.

Alte răspunsuri oferite de către compania EFES Vitanta Moldova Brewery cititorilor UNIMEDIA, le puteţi citi în interviul Face2Face.

sursa: Unimedia

0 Comments: