Merkel: România poate juca un rol important în soluţionarea conflictului transnistrean

marți, 12 octombrie 2010

Merkel: România poate juca un rol important în soluţionarea conflictului transnistrean
Foto: topnews.net.nz

În ceea ce priveşte vecinătatea imediată, obiectivul nostru este să rezolvăm conflictul dintre Moldova şi Transnistria. Cred că România poate juca aici un rol important. Declaraţia aparţine cancelarului german Angela Merkel şi a fost lansată în urma unei discuţii cu premierul român Emil Boc.


Totodată, Merkel a sugerat în cadrul vizitei la Bucureşti că semnarea unui tratat de frontieră România-Republica Moldova ar fi un pas în direcţia bună. "Ştiu că se fac eforturi pentru semnarea unui tratat de frontieră de către România şi Moldova, cred că aceasta este direcţia în care trebuie să continuăm", a subliniat şeful executivului german.

Semnarea tratatului de frontieră între Republica Moldova şi România este pe agenda celor două state de mai mulţi ani, iar Angela Merkel a făcut un îndemn clar către autorităţile de la Bucureşti şi Chişinău să încheie acest tratat.

Aceasta este cea de-a doua vizită a cancelarului german în România, după cea din 2008, efectuată cu prilejul summit-ului NATO de la Bucureşti.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la evz.ro


0 Comments: