Fostul şef al serviciilor antiterorism ale SUA: Europa de Est este un sanctuar pentru crimele cibernetice

joi, 14 octombrie 2010

Fostul şef al serviciilor antiterorism ale SUA: Europa de Est este un sanctuar pentru crimele cibernetice
Foto: freelegaladvicehelp.com

Fostul consilier antiterorism de la Casa Albă a cerut înăsprirea măsurilor de represiune pentru statele-paria, care servesc drept un "refugiu" pentru criminalitatea informatică, și o regândire fundamentală a arhitecturii internetului în aceste țări.


Richard Clarke, fost şef al serviciilor antiterorism ale SUA și consilier special al preşedintelui George W. Bush pe probleme de securitate cibernetică, a declarat delegaţilor la Conferinţa RSA de la Londra că autoritățile din Occident nu reușesc de multe ori să aplice legea când sunt implicate ţările din Europa de Est, cum ar fi Republica Moldova, Rusia şi Belarus.

"Aceste ţări sunt sanctuare internaţionale pentru crimele cibernetice", a spus Clarke.

"Guvernele locale tolerează hackingul, în special accesările ilegale ale reţelelor computerizate în afara ţării. Hackerii mituiesc poliţia locală, pot lucra pentru Guvern, în cazul în care au nevoie de o dezmințire plauzibilă. Ar trebui să existe niște consecinţe dure pentru țările care au o atitudine nepăsătoare față de normele internaţionale", a spus Clarke.

"Totuși nu putem limita accesul la internet pentru utilizatorii din aceste țări, prin aplicarea filtrelor sau monitorizării riguroase," a adăugat el.

Declarația lui Richard Clarke vine după ce Biroul Federal de Investigații a înaintat învinuirile mai multor persoane acuzându-le în fraude bancare, piraterie informatică, spălare de bani şi folosirea de paşapoarte false.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la theregister.co.uk


0 Comments: