Zubco, din ispravă în ispravă

joi, 14 octombrie 2010

Zubco, din ispravă în ispravă
Foto: analizemd.blogspot.com

Dacă pe vremea lui Gurbulea te puteai aștepta la orice prostie venită din partea Procuraturii Generale, odată cu venirea Alianței pentru Integrare Europeană la Putere credeam că se va schimba ceva la această instituție.  Din păcate, pe parcursul a mai bine de un an de zile, de când Zubco e Procuror General, ne-am convins că starea de lucruri de acolo nu s-a schimbat prea mult.


Nu vreau să mai revin la cazurile ”7 aprilie”, ”Cubreacov”, ”Kilerii lui Roșca”, ”Plahotniuc”, etc. . Sunt doar câteva probleme nerezolvate care ne-au convins că Procuratura ori e incompetentă ori face jocurile cuiva, pentru că atunci când nu ai absolut nici o reușită pe parcursul unui an de zile, înseamnă că ceva nu merge așa cum ar trebui.

Una dintre ultimele ciudățenii venite din partea instituției conduse de Zubco, e legată de așa zisa retragere a imunității lui Voronin. Ei bine, procurorii care se ocupă de acest caz, ori sunt incompetenți total, ori fac jocurile lui Voronin. Ce am mai putea noi înțelege atunci când procurorii se prezintă de două ori în fața comisiei parlamentare ”Numiri și imunități” și de fiecare dată sunt trimiși acasă deoarece nu au adus suficiente probe pentru a-i retrage imunitatea fostului Președinte? Și noi știm că problema nu vine din partea comisiei parlamentare, că cei de acolo chiar au toate motivele din lume pentru a-l lăsa pe Voronin fără imunitate.

Bine, dar nu vreau să mă opresc la cazul cu Voronin. Situația e destul de clară acolo și eu am spus-o din start că Procuratura nu face altceva decât jocurile liderului comuniștilor.

Ultima ispravă venită dinspre Procuratura Generală e legată de blocarea site-ului Torrentsmd.com. De parcă Zubco ar fi rezolvat toate cazurile menționate mai sus și, nemaiavând ce face, a decis să se apuce și de internet. Și măcar să fi fost asta cea mai mare problemă din țară legată de încălcarea drepturilor de autor, dar nu este deloc așa. E de ajuns să deschizi televizorul la NIT, 2Plus sau TV3 și te poți delecta cu cele mai mari capodopere cinematografice, toate piratate. Nu odată am văzut la aceste posturi de televiziune filme dublate de ”electricika” sau ”kvadrat malevici” și subtitrate de ”veverita_bc”.

De ce oare atunci s-o fi sesizat Zubco doar în cazul ”Torrents”, care e o problemă infinit mai mică decât furturile făcute de NIT? N-o fi privind Procurorul General televizorul și descarcă filme doar de pe net? Mă-ndoiesc! Mai ales că nu odată opinia publică a remarcat neregulile de la canalele de televiziune care pun pe post filme încă înainte ca acestea să fi avut premiera mondială.

Continuare pe blogul lui Alex Cozer...

sursa: Unimedia

0 Comments: