Un savant din Brazilia propune microchip-uri implantate in copaci

miercuri, 13 octombrie 2010

Un savant din Brazilia propune microchip-uri implantate in copaci
Foto: mihaelaanghel.com

Ideile legate de incalzirea globala sunt impartite. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem un lucru logic: plantele produc oxigen, mai putine plante mai putin oxigen in aer, deci calitatea vietii poate fi periclitata. Despadurirea este o problema insa brazilienii cred ca au gasit o solutie: chip-uri implantante in copaci.

Brazilia are o problema reala in ceea ce priveste despaduririle. Mii de kilometri patrati de padure sunt taiati in fiecare an. Asa a ajuns sa fie una dintre tarile cu cea mai mare “productie” de caze cu efect de sera.


Pentru a afla cine si ce copac a taiat, cercetatorul Paulo Borges a dezvoltat un microchip care poate fi implantat la baza copacului si care poate transmite date precum: locul de unde a fost copacul taiat, locul unde a fost procesat si vandut copacul si dimensiunile acestuia.

Daca aceste microchip-uri ar fi implementate atunci cu siguranta ar ajuta la reducerea numarului de despaduriri ilegale si, implicit, la reducerea gazelor cu efect de sera.

Insa, cum de la idee la practica e mult, cine stie daca vor avea brazilienii asa ceva in copaci in viitorul apropiat. Poza e din Amazon, cam asta e efectul despaduririi.

Sursa: arenait.ro


0 Comments: