Berlusconi, cercetat pentru evaziune fiscală

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Berlusconi, cercetat pentru evaziune fiscală
Foto: Grup RC

Parchetul din Roma a deschis o anchetă pentru evaziune fiscală împotriva premierului Silvio Berlusconi, împotriva fiului său cel mare, Piersilvio, vicepreşedinte al grupului Mediaset, şi împotriva a circa zece alţi responsabili ai societăţii, relatează presa internaţională.


Parchetul a deschis ancheta în cadrul unui proces mai amplu, care are loc la Milano, asupra  vânzării şi cumpărării de drepturi de retransmitere televizată de către cele trei posturi TV (Italia Uno, Rete Quattro, Canale Cinque) ale Mediaset, informează NewsIn.

Magistraţii din Roma sunt interesaţi de situaţia din anii fiscali 2003 şi 2004, când Rti, filială 100% Mediaset, avea sediul în capitala italiană şi aici îşi depunea declaraţiile de impozit.

Dezbaterile din procesul Mediaset din Milano au fost suspendate în aşteptarea deciziei Curţii Constituţionale - la jumătatea lunii decembrie- asupra unei legi adoptate în martie, care îi permite premierului, precum şi miniştrilor săi să evite aducerea în justiţie pe o perioadă de maxim 18 luni.

Potrivit acuzării, grupul lui Berlusconi a umflat artificial preţul drepturilor de difuzare de filme, cumpărate de societăţi-paravan care îi aparţineau,  în cadrul revânzării lor la Mediaset. Graţie acestui mecanism, grupul ar fi reuşit să formeze conturi nedeclarate în străinătate şi să reducă în Italia profiturile, pentru a plăti  mai puţine impozite. Delictul este pasibil de 18 luni-6 ani de închisoare.

De la intrarea în politică în 1994, Berlusconi a fost acuzat în diverse dosare de corupţie, fraudă fiscală, finanţare ilegală a partidului şi coruperea unui judecător, dar nu a fost condamnat definitiv sau a fost exonerat în apel.

sursa: Unimedia

0 Comments: