Un asteroid se apropie de Terra

miercuri, 13 octombrie 2010

Un asteroid se apropie de Terra
Foto: asteroidapophis.com

"Din fericire acesta nu ne va lovi, dar aminteşte de faptul că Pămânul poate fi o ţintă şi trebuie să supraveghem asteroizii care se apropie", spune Emily Baldwin pentru The Times.

Un asteroid de mărimea unui autobuz se va apropia de Pământ în cursul zilei de astăzi, dar vestea bună pe care o dau specialiştii NASA este că nu are nicio şansă să atingă Terra.


Roca spaţială are o dimensiune de şase metri şi se va apropia la o distanţă de aproximativ 45.000 de kilometri, în jurul prânzului, dar nu se ştie exact ce traiectoria va avea, potrivit dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă cred că în ciuda faptului că se va apropia destul de mult de Terra, dar nu va pătrunde în atmosferă şi chiar dacă ar ajunge mai mult ca sigur că va arde înainte de a ajunge la sol.

"Obiecte de nici dimensiuni ard în atmosferă şi nu mai prezintă niciun pericol", a scris pe Twitter un specialist NASA.

Asteroidul a fost detectat duminică. Cei de la agenţia spaţială au afirmat că asteroidul va putea fi văzut cu un telescop care va fi mai aproape de pământ decât ceilalţi sateliţi şi foarte aproape de Lună.

La sfârşitul lunii septembrie astronomii au descoperit meteoritul care ar fi prezentat un pericol.

Cu o lună în urmă au mai trecut doi asteroizi pe lângă Pământ.

Deşi deocamdată niciunul dintre aceste obiecte nu a lovit Pământul, oamenii de ştiinţă au sugerat că un asteroid de zece metri se apropie la aceeaşi distanţă ca şi Luna. Unul dintre ei ar putea să lovească Pământul o dată la zece ani. Asteroizi de mici dimensiuni ajung în atmosferă o dată pe an, dar explodează înainte de impact.

0 Comments: