Frontieriștii români au tras într-un moldovean care vroia să treacă granița cu Ungaria

miercuri, 13 octombrie 2010

Frontieriștii români au tras într-un moldovean care vroia să treacă granița cu Ungaria
Comentariu: Moldoveanul este internat în spital
Foto: click.ro

Focurile de armă au răsunat aseară, în jurul ore 20.00, când Iaconi Valeriu din Republica Moldova a încercat să treacă în fugă granița cu Ungaria.


Polițiștii români de frontieră au oprit pentru control un autoturism, care circula în regim de taxi, în care se aflau trei pasageri.În momentul controlului documentelor, persoana aflată în partea dreaptă a șoferului a coborât din autoturism și a fugit spre linia de frontieră. Polițiștii de frontieră au somat verbal bărbatul și deoarece acesta nu s-a oprit, au tras șase focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale.

„Bărbatul a încercat să fugă pe câmp, înspre Ungaria", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Cătălin Simuț. „Agenții noștri l-au somat verbal și când au văzut că nu se oprește au tras șase focuri de armă în aer. Bărbatul a ignorat toate somațiile legale și a continuat să fugă. De aceea, un polițist de frontieră a tras trei focuri de armă la nivelul picioarelor", a mai explicat Simuț.

După ce polițiștii de frontieră au stabilizat persoana rănită, au transportat-o la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.În urma verificărilor s-a stabilit că persoana rănită este cetățeanul moldovean Iaconi Valeriu, în vârstă de 29 ani. Acesta a intrat legal în România, dar asupra sa a fost găsita o carte de identitate bulgăreasca falsă. Celelalte două persoane implicate sunt cetățenii moldoveni Zinaida I., în vârstă de 27 ani și Roman I., în vârstă de 25 ani.

0 Comments: