(foto) Clienții fideli ai site-ului de sharing TorrentsMD: CCCEC, Teleradio Moldova, Poliția, Centrul de Telecomunicații Speciale

joi, 14 octombrie 2010

(foto) Clienții fideli ai site-ului de sharing TorrentsMD: CCCEC, Teleradio Moldova, Poliția, Centrul de Telecomunicații Speciale
Foto: Colaj UNIMEDIA

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, compania publică Teleradio Moldova, Centrul de Telecomunicații Speciale (CTS) sunt doar câteva dintre instituțiile din care se accesează și se distribuie conținut pe site-ul de sharing TorrentsMD. Potrivit imaginilor expediate la adresa redacției UNIMEDIA de către internauții moldoveni, alături de instituțiile enumerate mai sus, persoane care activează în zeci și sute de alte instituții de stat, dar și companii private, accesează și utilizează site-ul pentru schimb de fișiere (vedeți mai jos imaginile).

UNIMEDIA amintește că ieri dimineață, Procuratura Generală a pus sechestru pe serverele site-ului TorrentsMD. Până în prezent, reprezentanții PG nu au comentat situația și nu au făcut publice motivele acțiunilor sale. Reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au declarat ieri că ar fi vorba de încălcarea dreptului de autor. Tot ieri seara, premierul țării a cerut o anchetă în regim de urgență a situației în care s-a pomenit site-ul de torente.





Știrea despre suspendarea site-ului TorrentsMD de către Procuratura Generală a încins atmosfera în rândul internauților și bloggerilor moldoveni. Aceștia scriu că Procuratura ar trebui să cerceteze întâi legalitatea difuzăriile filmelor piratate de către NIT sau N4, iar apoi să treacă și la aplicarea legii cu privire la drepturile de autor pe internet.

Bloggerul Turist, s-a arătat și el indignat de decizia Procuraturii Generale. "Procuratura Generală a terminat de anchetat dosarul 7 aprilie și cazurile în care figurază Voronin, Nichifor, Plahotniuc și acum fug după copkii cu servere", a scris acesta pe rețeaua de socializare twitter.

Există și o altă parte a internauților moldoveni, care consideră că decizia Procuraturii Generale de a sechestra serverele TorrentsMD este corectă, iar aceasta pentru că utilizatorii acestui site încalcă drepturile de autor ale filmelor și materialelor audio pe care le distribuie. "Eram client fidel al acestui site, dar e o decizie corectă", "Nu am descărcat nimic de pe acest site. Decizia este corectă", "Nu mă afectează în niciun fel suspendarea acestui site" - sunt câteva din mesajele postate ieri pe facebook și twitter de către internauții moldoveni.   

UNIMEDIA precizează că TorrentsMD este site-ul cu cel mai mare trafic din internetul moldovenesc. De-a lungul timpului, administratorii site-ului au organizat mai multe acțiuni de caritate pentru copiii de la orfelinate, cea mai cunoscută fiind Suflet2Suflet.  

sursa: Unimedia

0 Comments: