Filat a vizitat astăzi barajul Costeşti-Stânca: Avem experienţa tristă a anului 2008. Știm localităţile în pericol. Cer să fie întreprinse măsuri preventive

miercuri, 30 iunie 2010

Filat a vizitat astăzi barajul Costeşti-Stânca: Avem experienţa tristă a anului 2008. Știm localităţile în pericol. Cer să fie întreprinse măsuri preventive
Apele curg puhoi la barajul Costești Stânca
Foto: UNIMEDIA

„Noi avem experienţa tristă a anului 2008 şi ştim ce localităţi sînt în pericol din acest punct de vedere. Nu aşteptaţi să ajungem în faţa faptului împlinit, ştim locurile vulnerabile şi cer să fie întreprinse măsurile preventive ce se impun”. Declarația aparține premierului Vlad Filat, lansată la barajul de la Costești Stânca.


Prim-ministrul a prezidat, la faţa locului, o şedinţă de lucru cu participarea responsabililor de la Serviciul Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, administraţiei hidrocentralei şi a factorilor de decizie locali, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia privind creşterea nivelului apei, eventualele pericole de inundaţii şi despre măsurile ce se întreprind pentru prevenirea consecinţelor acestora.

Premierul a solicitat Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale,  autorităţilor locale să pregătească  din timp saci cu nisip, rezervoare cu motorină, produse alimentare, corturi, pompe, alte lucruri necesare, pentru ca să nu fie luate prin surprindere de posibilele inundaţii.

„Organizaţi conferinţe telefonice zonale. Să fie o legătură permanentă între toţi cei vizaţi de această problemă, astfel încît să putem întreprinde la timp acţiunile ce se impun”, a spus Vlad Filat. De asemenea, Prim-ministrul a solicitat administraţiei Centralei hidroelectrice de la Costeşti să menţină legătură permanentă cu autorităţile române pentru a colabora eficient în ceea ce ţine de prevenirea unor eventuale consecinţe nefaste.
 

sursa: Unimedia

0 Comments: