Nezavisimaia Gazeta: "Vinul necalitativ" este primul semnal trimis de Rusia către Alianța pentru Integrare Europeană

miercuri, 30 iunie 2010

Nezavisimaia Gazeta:
Foto: Reuters

"Anunțul Rospotrebnadzor este unul politic." Declarația aparține directorului IPP, Arcadie Barbăroșie, citat de publcația rusă Nezavisimaia Gazeta. "Coincidențele pot fi o singură dată, dar mai multe coincidențe, una după alta, nu există", a precizat expertul.

Nezavisimaia Gazeta scrie că prima blocadă a vinurilor moldovenești în Rusia a fost instituită atunci când Voronin i-a chemat la Chișinău pe președintele Georgiei Saakashvili, fostul președinte ucrainean Iușcenko și cel al României - Traian Băsescu. Atunci, R. Moldova a suferit mari pierderi, iar vinificația moldovenească încă nu și-a revenit din acel șoc.


Publicația rusă notează că anunțul privind înăsprirea condițiilor pentru exportul vinului este primul semnal trimis de Federația Rusă pentru Alianța pentru Integrare Europeană. "Nu e vorba doar de alegerile din toamnă. Solicitarea lu Ghimpu de retragere a armatei ruse a fost lansată în momentul în care soluționarea conflictului transnistrean a fost numită drept o condiție pentru ca Germania să susțină inițiativa Rusiei privind securitatea europeană", este de părere Barbăroșie, citat de Nezavisimaia Gazeta.

Ziarul rus precizează că fabrica de vin vizată de atenționarea Rospotrebnadzor este una din UTA-Găgăuzia, acolo unde ese soare suficient, iar vinul este natural și fără alte adausuri.

sursa: Unimedia

0 Comments: