Microsoft va renunta treptat la telefoanele Kin, lansate in aprilie

joi, 1 iulie 2010

Microsoft va renunta treptat la telefoanele Kin, lansate in aprilie
Foto: mobileshop.com

Microsoft a anuntat ca va renunta treptat la comercializarea telefoanelor Kin, lansate in aprilie si destinate in special tinerilor pentru accesarea retelelor de socializare online, transmite AFP, precizeaza Mediafax.


"Microsoft a luat decizia de a se concentra pe lansarea sistemului de operare Windows Phone 7 si nu va livra Kin in Europa in aceasta toamna, asa cum s-a prevazut. Vom continua sa lucram in SUA cu operatorul Verizon Wireless pentru vanzarea telefoanelor actuale", se arata intr-un comunicat al companiei.

Telefonul, cu functii inferioare multor aparate multifunctionale, a primit de cele mai multe ori recenzii nefavorabile.

Kin, produs de grupul japonez Sharp, a fost pus in vanzare in doua versiuni, ambele au ecran tactil si tastatura culisanta.

Aparatele faciliteaza, in special, accesarea paginilor Facebook, Twitter si MySpace, schimbul online de poze, texte si alt continut media.

Lansarea Kin nu a avut sens inca de la inceput, aparatul concurand cu telefoanele bazate pe Windows Phone 7, a declarat Matt Rosoff, analist al organizatiei Directions On Microsoft.

"Chiar si echipa Kin a fost suprinsa de decizia Microsoft", a spus el, apreciind ca telefonul reprezinta un esec comercial.

Cu telefonul Kin, Microsoft a vrut sa tina pasul cu Google, lansand un aparat cu identitatea companiei in speranta imbunatatirii concurentei in fata Apple, producatorul iPhone.

sursa: Unimedia

0 Comments: