Programul Guvernului 2010-2013 este susţinut din afară cu 1,9 miliarde de euro

miercuri, 30 iunie 2010

Programul Guvernului 2010-2013 este susţinut din afară cu 1,9 miliarde de euro
Foto: mpinteractiv.ro

Pentru finaţarea programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru perioada 2010-2013, în ţară au fost atrase în total 1,9 miliarde de euro, a declarat astăzi, 30 iunie 2010, ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa, în cadrul şedinţei Parlamentului. Din această sumă, 52% au fost acordate Moldovei sub formă de granturi, susţine Negruţa.


"În urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi cu donatorii străini, Moldova a obţinut importante surse de finanţare sub formă de granturi şi împrumuturi la un nivel jos de rată de dobândă", a declarat ministrul Finanţelor.

Acesta menţionează că resursele atrase din afară au avut un efect pozitiv nu doar asupra sectorului bugetar, dar şi asupra sectorului real. "Aceste mijloace au furnizat sectorului real lichidităţi substanţiale, astfel încât deblocarea activităţilor a avut loc chiar începând cu lunile noiembrie, decembrie", a declarat Veaceslav Negruţa.

Ministrul susţine că injecţiile financiare în Republica Moldova, sub formă de grant sau împrumut, au un rol multiplicator şi determină în ultimă instanţă creşterea economică. "Datorită sprijinului financiar exterior economia este capabilă să facă faţă, să ducă o politică de protecţie socială adecvată şi să asigure creşterea economică", a mai adăugat Negruţa.

sursa: Unimedia

0 Comments: