Victor Şelin: Am finanţat PSD, dar nu o voi mai face

sâmbătă, 3 iulie 2010

Victor Şelin: Am finanţat PSD, dar nu o voi mai face
Foto: gruprc.ro

Victor Şelin, actualul preşedinte al Partidului Social Democrat şi proprietarul reţelei de cinematografe "Patria", a recunoscut ieri, 2 iulie 2010, în cadrul emisiunii "Fabrika" de la Publika TV, că a finanţat PSD în cadrul alegerilor precedente. "Dar nu o voi mai face", a ţinut să menţioneze în acest context politicianul şi omul de afaceri Şelin.


"Am finanţat cu 1, 2, 3 milioane de lei şi apoi m-am trezit cu Fiscul la uşă, care îmi cereau să achit 15% impozit pe venit", a explicat liderul PSD.

"Nu poate supravieţui un partid politic fără un om de afaceri", susţine preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova Dumitru Diacov, prezent în cadrul aceleiaşi emisuni. Acesta însă a refuzat să spună cine finanţează PDM-ul, dar a menţionat că este vorba de mai mulţi oameni de afaceri.

Finanţatorii partidelor îşi ţin în secret identitatea pentru că este încă incert cine va fi la guvernare după alegeri, dar şi de frica Fiscului, explică Diacov.

Conform unui studiu prezentat de Iurie Ciocan, secretarul Comisiei Electorale Centrale,  în contextul campaniei electorale pentru alegerile din 5 aprilie 2009, cele mai mari venituri disponibile a fi folosite pentru finanţarea partidului, au fost acumulate de PCRM (6,78 milioane lei), urmat de PSD (4,27 milioane lei). Veniturile partidelor politice, care sunt astăzi în  AIE, s-au prezentat astfel: AMN (4,15 milioane lei), PLDM (4,14 milioane lei), PDM (1,88 milioane lei) şi PL (1,59 milioane lei).

În cazul campaniei electorale pentru alegerile din 29 iulie 2009, Partidul Comuniştilor rămâne lider la categoria veniturilor - 3,89 milioane lei. Partidele membre ale Alianţei au înregistrat următoarele venituri: PDM (3,75 milioane lei), AMN (3,09 milioane lei), PLDM (2,21 milioane lei) şi PL (1,34 milioane lei), arată studiul.

sursa: Unimedia

0 Comments: