Astăzi este Ziua lucrătorului Serviciului Fiscal şi se împlinesc 20 de ani de la crearea Serviciului

miercuri, 30 iunie 2010

Astăzi este Ziua lucrătorului Serviciului Fiscal şi se împlinesc 20 de ani de la crearea Serviciului
Foto: mpinteractiv.ro

"Cu prilejul zilei profesionale adresez felicitări tuturor celor ce activează în organele Serviciului Fiscal de Stat, pentru munca asiduă, pentru rezultatele obţinute în reformarea sistemului fiscal şi, în special, pentru reuşitele din ultima perioadă, contribuţia nemijlocită la refacerea situaţiei financiare în ţară", acesta este mesajul de felicitare al ministrului Finanţelor Veaceslav Negruţa pentru lucrătorii Serviciului Fiscal.


"Am certitudinea că împreună vom reuşi să relansăm Moldova, să asigurăm un echilibru financiar în societate, un climat investiţional credibil, să dezvoltăm economia naţională, să investim în viitorul ţării pentru un trai mai bun, pentru a oferi cetăţenilor bunăstare şi stabilitate", menţionează Negruţa în mesajul său de felicitare.

Ministrul le urează lucrătorilor Serviciului Fiscal "sănătate, succese şi noi realizări în activitate, utilizând cele mai bune practici fiscale europene şi implementarea lor în Republica Moldova2.  

Cu prilejul aniversării a 20 de ani de la crearea Serviciul Fiscal de Stat,  Inspectoratul Fiscal Principal de Stat organizează pentru prima „Ziua uşilor deschise”, care va succeda conferinţa de presă cu genericul „20 de ani de la crearea Serviciului Fiscal de Stat”.

UNIMEDIA menţionează că primul document ce prevedea crearea inspectoratelor fiscale de stat teritoriale datează cu luna martie 1990, aprobat de Sovietul Miniştrilor al RSSM. Începând cu anul 1991, în Republică a început să se aplice propria legislaţie fiscală. La 17 noiembrie 1992 Parlamentul adoptă Legea privind bazele sistemului fiscal.

sursa: Unimedia

0 Comments: