Range Rover a prezentat aseara noul model Evoque, un coupe derivat din conceptul LRX

sâmbătă, 3 iulie 2010

Range Rover a prezentat aseara noul model Evoque, un coupe derivat din conceptul LRX
Foto: noahmallin.com

Range Rover a anuntat cu ceva timp in urma acest nou model, dar pana aseara, 2 iulie 2010, nimeni n-a stiut care va fi denumirea oficiala a masinii, pentru ca era putin probabil sa fie pastrat numele conceptului - LRX. Britanicii au aratat versiunea de serie, care se numeste Evoque si care marcheaza o schimbare in gama Range Rover, constructorul britanic fiind unul destul de traditionalist, fara experimente.

Evoque este insa altceva si deschide noi perspective pentru Range Rover. Chiar oficialii constructorului britanic au spus ca se asteapta ca Evoque sa atraga noi clienti, care pana acum nu erau interesati de Range Rover. Este un model tineresc, cel mai mic din gama, dar si cel mai sportiv, cel ptuin la nivelul designului, pentru ca nu s-a spus nimic legat de motorizari, cu exceptia faptului ca Evoque va atinge un prag minim de emisii de CO2 de 130 grame/km.


Range Rover EvoqueNoul Range Rover Evoque arata chiar bine, cu o forma dinamica, diferita fata de masivitatea modelelor actuale din gama britanicilor. Este si mai mic decat acestea si va fi oferit in versiune cu doua roti motrice, dar si 4x4. De asemenea, Evoque este si cel mai usor si mai economic Range Rover si are o importanta majora pentru constructorul britanic, in conditiile in care va atrage noi clienti si va spori semnificativ vanzarile marcii. Evoque va fi disponibil in peste 160 de tari.

Britanicii au mai anuntat ca la designul masinii a colaborat si Victoria Beckham, sotia fotbalistului englez David Backham, aceasta fiind invitata la prezentarea oficiala de aseara.

Range Rover Evoque va debuta public la Salonul Auto de la Paris, din aceasta toamna, iar vanzarile vor incepe in vara anului viitor. Deocamdata nu au fost anuntate motorizarile masinii, detaliile tehnice urmand sa fie dezvaluite la Paris.

sursa: Unimedia

0 Comments: