CM 2010: Preşedintele Nigeriei a suspendat doi ani naţionala de fotbal

miercuri, 30 iunie 2010

CM 2010: Preşedintele Nigeriei a suspendat doi ani naţionala de fotbal
Foto: timmynaija.com

Supărat pe rezultatele pe care naţionala le-a înregistrat în Africa de Sud, de unde s-a întors doar cu un punct, şeful statului a anunţat că reprezentativa nu va mai disputa niciun meci internaţional până în 2012.


Performanţele slabe de la turneul final, unde Nigeria nu a reuşit să obţină decât un punct (2-2 cu Coreea de Sud), au un efect devastator asupra naţionalei de fotbal.

Rezultatele l-au scos din minţi pe preşedinţele ţării Goodluck Jonathan, care a anunţat prin intermediul purtătorului de cuvânt că reprezentativa Super-Vulturilor nu va mai juca vreun meci inter-ţări în următorii doi ani. "Domnul preşedinte a decis să retragă Nigeria din competiţiile internaţionale pentru următorii doi ani, în acest interval de timp urmând să se reorganizeze fotbalul din ţara noastră", a spus reprezentantul preşedintelui, el subliniind că măsura a fost luată ca urmare a rezultatelor slabe din Africa de Sud.

Dat fiind că este vorba aici despre o ingerinţă a politicului în fotbal, fapt neacceptat de FIFA, s-ar putea ca forul internaţional să reacţioneze şi să prelungească perioada de absenţă a Nigeriei din fotbalul internaţional.

sursa: Unimedia

0 Comments: