Facebook va avea tehnologie de recunoastere faciala

sâmbătă, 3 iulie 2010

Facebook va avea tehnologie de recunoastere faciala
Foto: scrape.tv

Platforma de socializare Facebook a inceput sa testeze o tehnologie de detectare a fetei pentru pozele prietenilor tai. Detectarea automata a fetei atunci cand taguieste o persoana intr-o poza nu este singura dintre schimbarile care vor avea loc in interfata si functiile site-ului, anunta  Mashable.

Testele, pe care unii dintre useri le-au putut experimenta chiar de astazi, au ca scop eliminarea tag-urilor false. In concluzie Facebook tine cu tine si-si doreste sa nu mai fii spamuit si taguit in poze in care nu apari defapt, scrie Facebook pe blogul oficial.


In prezent daca vrei sa taguiesti pe cineva intr-o poza, dai click pe fata persoanei respective, adaugi numele si continui procesul cu toate pozele. Ce te faci daca in album ai sute de poze si sute de persoane de taguit. Procesul devine destul de plictisitor, asa ca Facebook a implementat aceasta tehnologie de detectare a fetei care va gasi automat fetele prietenilor tai in poze si ii va selecta, scutindu-te de o mare bataie de cap. In urmatorul pas vei fi intrebat "Cui ii apartine aceasta fata?", iar tu va trebui doar sa tastezi numele.

Tehnologia este asemanatoare celei de detectare a zambetului in poze, functie pe care o prezinta unele camere digitale , deci nu se poate spune ca este o inventie inedita, insa este foarte bine venita utilizatorilor de Facebook.

Noua functie nu este deocamdata disponibila pentru toti cei care au cont de Facebook. Implementarea a inceput de ieri, 1 iulie 2010, dar este posibil sa mai dureze cateva zile pana când noua facilitate va fi disponibila pentru toata lumea.

sursa: Unimedia

0 Comments: