Spionaj ereditar: Anna Chapman, recrutată de tatăl ei, agent KGB

sâmbătă, 3 iulie 2010

Spionaj ereditar: Anna Chapman, recrutată de tatăl ei, agent KGB
Foto: RTV

Tatăl Annei Chapman, frumoasa rusoiacă arestată într-un dosar de spionaj, este un fost agent KGB. Serviciile secrete britanice investighează posibilitatea ca acesta să-şi fi recrutat propria fiică.


Anna Chapman i-ar povestit fostului ei soţ, cetăţean britanic, că tatăl ei, Vasili Kuşcenko era un ofiţer de rang înalt în forţele de securitate ruse, informează The Telegraph. Alex Chapman a fost vizitat miercuri de un agent al MI5.

Serviciile britanice încearcă să stabilească dacă Anna Chapman, care este cetăţeancă britanică, s-a ocupat cu spionajul sau a fost recrutată în perioada în care a trăit la Londra. Femeia a fost arestastată la începutul acestei săptămâni, în America, împreună cu alţi 10 suspecţi.

Alex Chapman e psiholog şi s-a căsătorit cu Anna Kuşcenko în Moscova, în 2002. Cei doi se întâlniseră cu doar 5 luni înainte într-un club de noapte londonez. Patru ani mai târziu, cuplul a divorţat. Acesta le-a spus reporterilor de la The Telegraph că fosta lui soţie i-a dezvăluit că tatăl ei era ofiţer de top în KGB, un „agent în vechia Rusie”.

sursa: Unimedia

0 Comments: