Dunarea a depasit nivelul istoric atins in 2006

sâmbătă, 3 iulie 2010

Dunarea a depasit nivelul istoric atins in 2006
Foto: bucurenci.ro

Dunarea a depasit cu 4 centimetri nivelul istoric din 2006 la Fetesti, iar la Galati, unde nivelul acesteia creste cu 2-3 centimetri pe zi, nivelul istoric a fost depasit cu 6 centimetri. La Braila, Dunarea este la acelasi nivel cu cel inregistrat in anul 2006. Hidrologii estimeaza ca fluviul va ramane la debite ridicate cel putin trei saptamani, potrivit Apele Romane. Dunarea va depasi pe sectorul Braila-Galati, in data de 8-9 iulie, debitul de 16.000 de metri cubi pe secunda, potrivit prognozei INHGA.


La Fetesti, Dunarea a depasit nivelul istoric din anul 2006 cu patru centimetri, si, ca urmare, au fost evacuate casele din zona cartierului Buliga. La Harsova, Dunarea a crescut din 30 iunie cu 12 centimetri, avand sambata un nivel de 708 centimetri, cu 56 de centimetri sub cota istorica inregistrata in 2006.

Nivelul Dunarii a depasit opt metri in apropiere de orasul bulgar Ruse, ceea ce a facut situatia din regiune critica, relateaza Sofia News Agency.

Deşi Agentia pentru studierea si mentinerea nivelului Dunarii a estimat o crestere cu cinci centimetri a fluviului in apropiere de Ruse, administratia locala nu a declarat stare de urgenta. Aceasta pentru ca directorul Serviciului de administrare a crizei si securitate a informatiilor din cadrul biroului guvernatorului districtului Ruse a anuntat ca nivelul fluviului incepe sa scada.

sursa: Unimedia

0 Comments: