Moldova colaborează cu Croația în drumul spre UE

miercuri, 30 iunie 2010

Moldova colaborează cu Croația în drumul spre UE
Foto: static.hartacroatia.ro

La 30 iunie 2010, la Chişinău,  s-a desfăşurat cea de-a III-a rundă a consultărilor moldo-croate în materie consulară, la nivel de şefi de departamente. Subiectele principale discutate au vizat aspecte de bază ale cooperării în domeniul consular între cele două state, combaterea traficului de fiinţe umane şi conlucrarea în domeniul repatrierii copiilor abandonaţi sau rămaşi fără însoţitor, aderarea Republicii Croaţia la Centrul Comun de Eliberarea a Vizelor.


Cu titlu special, a fost abordată problema facilitării regimului de vize pentru cetăţenii ambelor state, context în care  părţile au convenit asupra  semnării, cât mai curând posibil, a Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Croaţia privind facilitarea călătoriilor reciproce ale cetăţenilor ambelor state.  

Părţile au efectuat o trecere în revistă a planurilor şi realizărilor privind ajustarea acordurilor bilaterale la exigenţele Uniunii Europene, precum şi pe marginea liberalizării regimului de vize cu statele UE.

sursa: Unimedia

0 Comments: