Muruianu a primit indicații de la Voronin privind anumite dosare, acuză un membru al Consiliului Superior al Magistraturii

miercuri, 30 iunie 2010

Muruianu a primit indicații de la Voronin privind anumite dosare, acuză un membru al Consiliului Superior al Magistraturii
Ion Muruianu și Vladimir Voronin în fața unui corp de judecători
Foto: Valerii Corcimari

Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a primit indicaţii, privind anumite dosare, de la fostul şef al statului, Vladimir Voronin. Cel puţin aşa afirmă Alexandru Arseni, unul dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii. La rândul său, Ion Muruianu susţine că a comunicat cu Voronin în conformitate cu prevederile legale, transmite Publika TV.

Arseni a dat şi exemple concrete, cu referire la cum trebuia procedat în dosarul firmei "Metalferos" şi în cel al Regiei Transport Electric din Chişinău. El a adăugat că are copiile a 7 asemenea scrisori, din perioada 2007-2009. Atât şeful CSJ, cât şi purtătorul său de cuvânt resping acuzaţiile.

Consiliul Superior al Magistraturii va examina corespondenţa dintre Voronin şi Muruianu după ce va primi de la Preşedinţia Moldovei confirmarea desecretizării.




Amintim că Muruianu și Voronin sunt în relații bune. Anterior, Voronin a declarat presei că preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ion Muruianu, este cel mai cinstit dintre toţi judecătorii din Republica Moldova: „Toate aceste atacuri au un singur scop, să pună pe cineva care să judece aşa cum le trebuie lor pe acei care în aceşti ani au furat ţara”. Preşedintele comuniştilor a mai menţionat că este ferm convins că un al doilea om cu aşa onoare de judecător trebuie de căutat în Moldova „mult şi bine”.




Anterior, presa a dezvăluit mai multe informații despre o serie de dosare dubioase, judecate de către Ion Muruianu. UNIMEDIA a scris despre un dosar judecat de Muruianu, în urma căruia o familie a rămas fără apartament și fără bani.

sursa: Unimedia

0 Comments: