Petrenco: În dosarul IPTEH se întrevede o înțelegere PLDM și PLDM. Tănase: Petrenco spune adevărul doar când rostește numele lui!

miercuri, 30 iunie 2010

Petrenco: În dosarul IPTEH se întrevede o înțelegere PLDM și PLDM. Tănase: Petrenco spune adevărul doar când rostește numele lui!
Foto: businessportal.md

"Dosarul IPTEH, acolo unde Minsterul Finanțelor va despăgubi acționarii Ipteh, inclusiv pe Vlad Filat, cu o sumă de cca 320 mii euro, seamănă cu o înțelegere dintre PLDM și PLDM. Ministerul Finanțelor aparține PLDM, Ministerul Justiției este condus de reprezentanți PLDM, iar toate aceste firme străine nu exclud că duc într-un final către Vlad Filat". Declarația aparține deputatului comunist, Grigore Petrenco, lansată în cadrul unei emisiuni la PublikaTV.


Drept replică, ministrul Justiției, Alexandru Tănase, prezent în emisiune, a declarat că Filat a cerut despăgubiri de la cei care au pronunțat hotărârea ilegală de naționalizare a clădirii Ipteh. "Dl Petrenco spune adevărul numai atunci când rostește numele lui", a declarat Tănase, precizând că în momentul în care actualul președinte al PLDM a acționat Moldova la CEDO, nu se afla în funcția de prim-ministru și nu vede nimic ilegal în faptul că șeful Guvernului trebuie să fie despăgubit tot de Guvern.

După o întrbarea adresată deputatului comunist, ministrului Justiției a ținut să facă următoarea remarcă: "Este pentru prima dată când dl Petrenco nu poate raspunde clar și răspicat, așa cum o face deobicei, de ce judecătorii de la CSJ, instalați de guvernarea comunistă, au pronunțat o decizie în care au prejudiciat în rezultat statul R. Moldova". Tănase s-a arătat indignat că acest corp de judecători activează până în prezent, făcând aluzii și la cazul Muruianu.

UNIMEDIA amintește că CEDO a clasat ieri dosarul Ipteh în care figurează și numele prim-ministrului Vlad Filat. Acționarii clădirii urmează să fie despăgubiți de către ministerul Finanțelor al R. Moldova cu cca 320 mii euro.  

sursa: Unimedia

0 Comments: