Al Qaeda lansează prima revistă online în limba engleză de promovare a terorismului

vineri, 2 iulie 2010

Al Qaeda lansează prima revistă online în limba engleză de promovare a terorismului
Foto: thedailybeast.com

Al Qaeda a lansat prima revista online in limba engleza, menita sa promoveze propaganda terorista printre vorbitorii acestei limbi. In timp ce America se chinuie din rasputeri sa influenteze opinia generala a lumii asupra gruparii teroriste, Al Qaeda o bate cu propria limba lansand prima revista in limba engleza din Peninsula Arabica, menita sa atraga teroristi nascuti in America. Potrivit HuffingtonPost, revista se numeste "Inspire" si a fost postata marti pe cateva site-uri islamiste radicale.


Revista poate fi considerata o miscare inteligenta de a recruta cat mai multi teroristi vorbitori de limba engleza. "Inspire" are in sumar articole despre "Cum sa fabrici bombe in bucataria mamei tale", un articol despre clericul  fugitiv de origine americana Anwar al-Awlaki, care a incercat sa arunce in aer un avion in Detroit, Michigan, chiar in ziua de Craciun, scrie CNN.

Si publicatia The Atlantic vorbeste despre faptul ca revista contine un "mesaj adresat populatiei din yemen", venit direct de la  Ayman Al-Zawahari, cel de-al doilea comandant important al gruparii islamiste, dar si un mesaj de la Osama Bin Laden, despre "Cum sa salvezi Pamantul" .

SUA este ingrijorata de noile ambitii ale Al Qaeda, care s-au concretizat intr-un efort mai sofisticat de a angaja lumea vorbitoare de engleza in afacerile teroriste si de a-i recruta sa se alature acestei cauze, atrasi cu un vers din Coran. Asadar revista ar fi “Menita sa-i inspire pe cei care cred in teama mortii si in lupta pentru cauza lui Allah", potrivit The DailyBeast.

sursa: Unimedia

0 Comments: