Smirnov + mitropolitul Vladimir + Pasat? Curios lucru

miercuri, 30 iunie 2010

Smirnov + mitropolitul Vladimir + Pasat? Curios lucru
Foto: upload.wikimedia.org

Potrivit surselor From-UA, la 28 iunie 2010 a avut loc la Tiraspol o întâlnire a liderului transnistrean  Igor Smirnov cu mitropolitul Vladimir al întregii Moldove. La întâlnire au mai participat episcopul Sava de Dubăsari şi ex-directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Moldovei, actualul preşedinte al Partidului Umanist din Moldova, Valeriu Pasat. Principala chestiune discutată cu şeful regiunii transnistrene s-a referit la posibila susţinere administrativă din partea Transnistriei pentru realizarea proiectului politic al lui Valeriu Pasat.


Valeriu Pasat şi mitropolitul Vladimir s-au arătat interesaţi atât de deschiderea secţiilor de votare în regiunea transnistreană, precum şi de mobilizarea alegătorilor transnistreni pentru votul în favoarea proiectului Pasat la apropiatele alegeri parlamentare. A devenit cunoscut că Igor Smirnov le-a pus în vedere interlocutorilor săi că realizarea unei asemenea sarcini este deosebit de dificilă. În plus, potrivit surselor agenţiei noastre, şeful Transnistriei a afirmat hotărât că este gata să susţină acest proiect doar în cazul în care va primi indicaţii clare din partea înaltei conduceri a Federaţiei Ruse.

Valeriu Pasat este ex-ministru al Apărării al Moldovei şi fost director al Serviciului de Informaţii şi Securitate al republicii, ex-consilier al preşedintelui RAO EES Rossii, Anatoli Ciubais, preluând în iunie anul curent conducerea Partidului Umanist din Moldova.

Continuare pe blogul lui Vlad Cubreacov

sursa: Unimedia

0 Comments: