Întreprinderile mici şi mijlocii pot beneficia de echipamente procurate în leasing cu dobânda zero. Perioada de aplicaţie: 5-19 iulie 2010

vineri, 2 iulie 2010

Întreprinderile mici şi mijlocii pot beneficia de echipamente procurate în leasing cu dobânda zero. Perioada de aplicaţie: 5-19 iulie 2010
Foto: ecosit.ro

Ministerul Economiei al Republicii Moldova, cu suportul Guvernului Japoniei implementează pe teritoriul Republicii Moldova Programul destinat facilitării procurării de către subiecţii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii a echipamentelor de producere. Echipamentul procurat în cadrul Programului va fi oferit beneficiarilor în regim de leasing pe o perioadă de un an (fără gaj). Dobânda de leasing este la cota zero. În cadrul Programului va fi achiziţionat doar echipament nou de import, fiind exclus cel de origine autohtonă, informează Serviciul de Presă al Ministerului Economiei.


La achiziţia şi importul echipamentului va fi aplicată cota zero la plata taxei pe valoarea adăugată, şi vor fi scutite de plata taxei vamale şi a taxei pentru efectuarea procedurilor vamale.

Cererile de solicitare pentru participare la prezentul Program urmează să vizeze procurări în valoare minimă de 500 mii lei şi valoarea maximă de 2,5 milioane lei.

Perioada de prezentare a setului de documente necesare pentru participare la Program este 05 iulie 2010 – 19 iulie 2010. Setul de documente va fi depus de reprezentantul întreprinderii la adresa:

Ministerul Economiei al Republicii Moldova,
Unitatea de Implementare a Grantului Acordat de Guvernul Japoniei
MD-2004, Chişinău, Republica Moldova, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 180, biroul 812a, tel: 296718, fax:296719,

Informaţii detaliate privind Programul vizat, cererea de aplicare şi criteriile de eligibilitate ale solicitanţilor, precum şi lista Echipamentului eligibil pentru a fi procurat în cadrul Programului, le puteţi obţine la următoarea adresă: www.jnpga.md. E-mail: office.giu@jnpga.md.

Guvernul Japoniei în baza acordurilor încheiate dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei, i-a acordat Republicii Moldova începând cu anul 2005, un Grant în patru tranşe, în valoare totală de 1300 milioane Yeni japonezi (aproximativ 11,9 milioane dolari SUA) pentru promovarea eforturilor privind ajustările economice structurale.

Până în prezent, în cadrul implementării Programului pentru Tranşele I - IV şi a Fondurilor Partenere pentru Tranşele I şi III numărul total de beneficiari constituie 106 agenţi economici, iar valoarea totală a Grantului acordat de către Unitate beneficiarilor Programului constituie 44,8 milioane lei.

sursa: Unimedia

0 Comments: