Ziua comemorării salariaţilor accidentaţi sau decedaţi la locul de muncă va fi marcată în Moldova la 28 aprilie

miercuri, 30 iunie 2010

Ziua comemorării salariaţilor accidentaţi sau decedaţi la locul de muncă va fi marcată în Moldova la 28 aprilie
Foto: kovacsgheorghe.ro

Pe lista zilelor comemorative, de sărbătoare şi de odihnă din Republica , de astăzi, 30 iunie 2010, se include şi data de 28 aprilie drept Zi de comemorare a salariaţilor accidentaţi sau decedaţi la locul de muncă. Această decizie a fost luată în cadrul şedinţei Executivului de azi.

Scopul marcării acestei zile este de a atrage atenţia societăţii civile, organelor administraţiei publice centrale şi locale asupra îmbunătăţirii permanente a condiţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă, prevenirii accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, conform declaraţiei Ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei Valentina Buliga.


Buliga susţine că anul trecut s-au înregistrat peste 500 de accidente de muncă, dintre care 40 s-au soldat cu moartea angaţilor.

Pentru prima dată Ziua Mondială pentru Securitate şi Sănătate la Locul de Muncă a fost marcată la 28 aprilie 1996, când delegaţii sindicatelor „Global Union” au comemorat la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite victimele accidentelor de muncă prin aprinderea unei candele, urmărind în acest fel asigurarea unui mediu de muncă sigur şi sănătos. Organizaţia Internaţională a Muncii sărbătoreşte această zi internaţională din 2003.

sursa: Unimedia

0 Comments: