Poliţiştii nu vor mai trage pe dreapta şoferii grăbiţi

sâmbătă, 3 iulie 2010

Poliţiştii nu vor mai trage pe dreapta şoferii grăbiţi
Foto: imageshack.us

Dacă până acum şoferii erau informaţi pe loc de încălcările regulilor de circulaţie, de acum încolo poliţiştii nu vor mai trage pe dreapta şoferii care forţează pedala de acceleraţie. Amenzile pentru depăşirea vitezei maxime admise vor fi trimise prin poştă, alături de fotografia care demonstrează contravenţia, informează Publika TV.

Poliţia rutieră crede că, în acest mod, va fi redusă şi corupţia.


Radarul şi camera video vor înregistra din maşina poliţiei autoturismul, numerele de înmatriculare ale acestuia, viteza lui, ora şi data.

Proprietarii de automobile vor primi prin poştă fotografia şi notificarea cu privire la depăşirea vitezei. Ei sunt obligaţi în timp de 10 zile să se adreseze la Poliţia rutieră pentru a elucida cine se afla la volan în momentul respectiv sau să achite imediat amenda.

Dacă se depăşeşte viteza legală cu 11-20 km, amenda constituie 400 de lei. În cazul când viteza este depăşită cu 21-40 km, veţi plăti 600 de lei, iar dacă viteza a depăşit cu 41 sau mai mulţi km limitele admise, va trebui să scoateţi din buzunar 1000 de lei.

Menţionăm că aproape 340 de accidente de circulaţie au fost înregistrate în ultima jumătate de an din cauza excesului de viteză.

sursa: Unimedia

0 Comments: