Monstrul adâncurilor: O balenă gigantică se înfrupta din alte balene

sâmbătă, 3 iulie 2010

Monstrul adâncurilor: O balenă gigantică se înfrupta din alte balene
Foto: RTV

Fosilele monstrului au fost descoperite în deşertul din Peru, cândva aflat sub ape. Un caşalot uriaş, cu dinţi enormi şi o afinitate pentru vânătoare. Nu apare în cărţile de zoologie, dar specialiştii susţin că acest monstru marin popula oceanele lumii în urmă cu 12 milioane de ani. Fosilele care ar confirma acest lucru au fost găsite în Peru.


Acest cetaceu uriaş a primit din partea cercetătorilor numele de Leviathan. O parte din craniul său şi maxilarul au fost descoperite în deşertul din Peru, aflat cândva sub nivelul mării. Potrivit măsurătorilor, capul balenei ar fi avut cel puţin trei metri lungime, iar dinţii măsurau în medie 35 de centimetri aproape dublu faţă de cei ai speciilor de azi.

"Putem spune că era un monstru marin. Era un animal înspăimântător, enorm", a declarat Christian Maizon, de la Muzeul de Istorie Naturală din Paris.

Specialiştii estimează că Leviathan era un prădător feroce. Vâna delfini, rechini şi chiar alte balene, spre deosebire de caşaloţii din prezent care se hrănesc cu vieţuitoare mult mai mici. Cu toate acestea a dispărut din oceanele lumii, mulţi considerând că de vină ar fi schimbările climatice.

sursa: Unimedia

0 Comments: