Jurnalistul italian Gianni Boninsegna: Lazăr este optimist şi convingător, iar Filat are un temperament puternic şi dorinţă de a face ceva

miercuri, 30 iunie 2010

Jurnalistul italian Gianni Boninsegna: Lazăr este optimist şi convingător, iar Filat are un temperament puternic şi dorinţă de a face ceva
Foto: colaj unimedia

Prezent la Chişinău, cu ocazia evenimentului „Moldova Business Week 2010”, jurnalistul italian Gianni Boninsegna a declarat pentru UNIMEDIA că săptămâna investiţională a fost un „moment important pentru prezentarea oportunităților de investiție pe care le poate oferi Moldova”. În acest context, Boninsegna a menţionat că deşi noul Guvern are idei clare şi dorinţa fermă de a continua toate proiectele iniţiate, după părerea sa, PCRM continuă să fie partidul cu cel mai mare număr de alegători în Moldova.

Dintre politicieni, jurnalistul i-a remarcat în mod pe special pe Valeriu Lazăr, pe care îl consideră „optimist şi convingător”, şi pe prim-ministrul Vlad Filat, pe care a ţinut să îl caracterizeze drept „o persoană cu un temperament puternic, plină de energie și dorință de a face ceva”.


„În Moldova am avut parte de o ospitalitate caldă, am cunoscut persoane foarte pregătite și, mai ales, am întâlnit dorința imensă și determinată a autorităților de conducere de a găsi soluții pentru rezolvarea problemelor statului”, susţine Gianni Boninsegna într-un articol plasat pe un site de ştiri italian.

„Alianța pentru Integrare Europeană, în caz că reușește să se păstreze așa cum e, trebuie să se gândească în primul rând la interesele Țării și nu la interesele fiecărui partid în parte”, a declarat Boninsegna. „Sunt, în același timp, destul de realist și cred că PCRM continuă să fie partidul cu cel mai mare număr de alegători în Moldova, deși PLDM condus de Vlad Filat i s-a apropiat foarte mult, reducând, după cum arată ultimele sondaje, diferenţa de rating dintre ele”, consideră jurnalistul italian.  

„Guvernul Filat lansează semnale clare în ceea ce privește dorința fermă de a continua toate proiectele inițiate și gândite pentru dezvoltarea ţării voastre. Părerea mea este că Moldova de azi se află pe strada corectă și îmi doresc să-și continue drumul și după alegerile din toamnă”, a declarat pentru UNIMEDIA ziaristul italian Gianni Boninsegna.

sursa: Unimedia

0 Comments: