Christian Wulff este noul preşedinte al Germaniei

joi, 1 iulie 2010

Christian Wulff este noul preşedinte al Germaniei
Foto: portalestoria.net

Propunerea cancelarului Angela Merkel pentru funcţia de şef a statului a înregistrat o victorie lipsită de glorie, după trei runde de voturi. Dificultatea cu care Christian Wulff, candidatul conservatorilor, a fost ales drept noul preşedinte al Germaniei reprezintă o lovitură grea pentru coaliţia lui Angela Merkel, care are o majoritate clară în Adunarea cu 1.244 de locuri, cu 644 delegaţi.


După ce în primele două runde Wulff n-a reuşit să întrunească cele 623 de voturi necesare, în cel de-al treilea tur el a strâns 625 de voturi, ceea ce i-a adus scanunul de şef al statului.

Wulff a fost aproape de a fi învins de propunerea opoziţiei, pastorul protestant Joachim Gauck, care a obţinut 494 de voturi în runda finală.

Christian Wulff a fost premier al Saxoniei Inferioare timp de şapte ani şi este vicepreşedinte al creştin-democraţilor lui Merkel. El este susţinut şi de Democraţii Liberi, partenerii de coaliţie al cancelarului.

Contracandidaţii lui sunt Joachim Gauck, care nu este afiliat niciunui partid, ci este un activist pentru drepturile civile care a luptat împotriva opresiunii comuniste în Germania de Est, şi Luc Jochimsen, din partea formaţiunii de extremă-stângă Die Linke.

sursa: Unimedia

0 Comments: