Alianţa a atârnat de un fir de păr, dar Lupu a păstrat unitatea AIE. Nu e timp pentru reglări de conturi în sânul Alianţei, declarație

joi, 1 iulie 2010

Alianţa a atârnat de un fir de păr, dar Lupu a păstrat unitatea AIE. Nu e timp pentru reglări de conturi în sânul Alianţei, declarație
Foto: assembly.coe.int

"Ieri, Alianţa a atârnat de un fir de păr (...) Atacat şi din dreapta, şi din stânga, Lupu nu s-a dovedit a fi „veriga slabă” a Alianţei. Rămânând fidel convingerilor sale, Lupu a ales, precum s-a exprimat el, „din două rele răul cel mai mic” - acesta fiind Ghimpu, în opinia lui… Nu e mult, dar nici chiar atât de puţin într-o lume în care principiile nu mai valorează prea mult", susține Constantin Tănase în Timpul de dimineață.

"Poziţia ocupată ieri de PD în Parlament trebuie să servească celorlalte componente ale Alianţei, dar şi presei, un îndemn la cumpătare şi responsabilitate politică (...) Nu e timp pentru reglări de conturi în sânul Alianţei. Comuniştii sunt în agonie - să-i ajutăm să agonizeze în continuare, dar să nu-i readucem la putere din cauza rânzelor noastre moldoveneşti", mai scrie Tănase.


Amintim că ieri, 30 iunie, Partidul Democrat a fost invitat de PCRM să voteze solidar pentru demiterea lui Mihai Ghimpu din funcția de președinte al Parlamentului. În schimb, PDM a declarat că, deși Ghimpu ar merita să fie demis, PCRM urmărește să creeze un haos în țară, astfel încât democrații nu vor susține inițiativa comuniștilor.

"Este o mare rușine pentru întreaga clasa politică. În asemenea condiții se pune sub mare pericol promovarea agendei adevărate pentru această țară. Ceea ce se discută sunt obiective sterile, care duc la atingerea unor interese de partid. Mulțumesc PCRM pentru grija care ne-o poartă. Trebuia să se manifeste în luna noiembrie 2009. PCRM l-a înscăunat în funcția de președinte pe Ghimpu", a declarat Lupu.

"Cine i-a invitat la Chișinău pe Băsescu, Iușcenco și Saakașvili ca să susțină PCRM? R. Moldova și-a deteriorat relațiile cu partenerul nostru strategic și a pierdut miliarde de dolari. Sute de mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă. Este o situație foarte reală. Ceea ce se discută este doar un teatru. Se propune să se creeze un haos în Parlament și societate. Partidul Democrat se gândește la oameni și nu va permite haosul în țară. Agenda țării este una social-economică", a mai declarat Lupu.

sursa: Unimedia

0 Comments: