Danemarca alocă 4,5 milioane euro pentru dezvoltarea sectorului privat în Moldova

miercuri, 30 iunie 2010

Danemarca alocă 4,5 milioane euro pentru dezvoltarea sectorului privat în Moldova
Foto: solutionsconsultants.com

Anunţul a fost făcut în cadrul întrevederii ministrului Economiei Valeriu Lazăr cu delegaţia Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei, care se află în vizită la Chişinău. În cadrul întrevederii reprezentanţii delegaţiei au menţionat că decizia a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate în cadrul şedinţei Grupului Consultativ al donatorilor, care a avut loc la Bruxelles pe data de 24 martie curent. Lazăr a mulţumit pentru interesul manifestat faţă de Republica Moldova, menţionând importanţa asigurării unei eficienţe cât mai mari a resurselor alocate, prin obţinerea unor rezultate concrete cât mai curând.


Potrivit oficialilor, Danemarca este dispusă să ofere suport pentru dezvoltarea afacerilor iniţiate de către tinerii din spaţiile rurale. Această poziţie a fost susţinută şi de către ministrul Economiei Valeriu Lazăr, care a menţionat importanţa dezvoltării micilor industrii atât agricole şi non-agricole din localităţile rurale din Republica Moldova.

"Obiectivul principal este dezvoltarea sectoarelor orientate la export prin creşterea productivităţii şi a competitivităţii produselor cu valoare adăugată înaltă" a declarat ministrul. Acesta a menţionat de asemenea importanţa dezvoltării regionale prin dezvoltarea infrastructurii şi afacerilor în spaţiul rural. Guvernul a lansat deja un şir de programe menite să soluţioneze problemele ce ţin de sectorul de afaceri, susţine ministrul Economiei, dar problema care persistă e lipsa de fonduri.
 
La finalul discuţiilor, Valeriu Lazăr a accentuat deschiderea Ministerului Economiei faţă de colaborare cu partenerii danezi şi a apreciat disponibilitatea Guvernului Danez de a contribui la dezvoltarea social-economică a Republicii Moldova.

sursa: Unimedia

0 Comments: