(video) Reportaj Pervîi Canal: Realizările lui Chirtoacă - problemele chișinăuienilor

joi, 16 iunie 2011

(video) Reportaj Pervîi Canal: Realizările lui Chirtoacă - problemele chișinăuienilor
Foto: 1ort.ru

”În R. Moldova, pe 19 iunie, va avea loc al II tur al alegerilor locale. Candidații la Primărie, printre care și primarul degrevat Dorin Chirtoacă nu ezită să utilizeze ultimele zile de campanie pentru agitații. Însă, chișinăuenii sunt interesați de alte probleme - economia municipală care revine în declin”. Așa începe un reportaj realizat de postul național rusesc de televiziune Pervîi Canal, în care candidatul PL, Dorin Chirtoacă apare într-o lumină negativă. 

”Dorin Chirtoacă îndeamnă pe panourile sale publicitare ca cetățenii să voteze viitorul european. În plină campanie electorală acesta verifică mersul lucrărilor de asfaltare a drumurilor din Capitală, după care prezintă alegătorilor surpriza cea mare - troleibuze noi, achiziționate din Belarus. Însă, după o săptămână cadourile lui Chirtoacă devin o adevărată problemă”, spun jurnaliștii ruși în materialul video.


În reportajul realizat de Pervîi Canal se mai precizează că pe drumurile reparate au apărut din nou gropi uriașe, iar parcul de troleibuze din Capitală nu face față cerințelor. "Chișinăuienii au aflat că pentru surprizele primarului vor fi nevoiți ei să plătească", mai concluzionează jurnaliștii ruși.

Un alt moment interesant al reportajului îl reprezintă interviurile acordate de liderul comunist, Vladimir Voronin și candidatul PCRM la funcția de primar al Capitalei, Igor Dodon. Voronin a declarat pentru Pervîi Canal că aproximariv un milion de locuitori ai Capitalei îl cunosc pe Chirtoacă ca showman, prezentator al emisiunii ”Surprize-surprize”, căruia îi place fotbalul, dar și să meargă cu mașini militare. ”Acesta apare la locul său de muncă nu mai devreme de ora 12.00. Iar fotografiile apărute pe internet, unde Chirtoacă aniversează ziua sa de naștere de 30 de ani, chiar în biroul de primar, i-a mirat pe toți”, a mai spus liderul comunist.

În final, în reportaj apar imagini din Piața Marii Adunări Naționale unde va fi organizat un cocert: ”În PMAN se pregătește un concert în susținerea primarului degrevat. Reprezentații primăriei sunt ocupați de campanie. În loc de soluționarea problemelor, aceștia se ocupă cu împărțirea pliantelor agitaționale”, se mai spune în reportaj.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments:

 
Știri
Templates Novo Blogger