Nu s-a învăţat minte: Un transportator de legume a rămas a doua oară fără marfă, după ce a fost prins iarăşi fără acte de provinienţă

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Nu s-a învăţat minte: Un transportator de legume a rămas a doua oară fără marfă, după ce a fost prins iarăşi fără acte de provinienţă
Foto: custom.gov.md

4700 kg legume în stare proaspătă, fără acte de provinienţă sau însoţire a mărfii, au fost depistate de către inspectorii Sectorului echipe mobile "Centru" în urma controlului fizic a unui microbuz, care se deplasa la data de  23 octombrie, în jurul orei 04:00, pe traseul Varnița-Calfa.


În urma verificărilor s-a constatat că cetăţean moldovean, care se afla la volanul autoturismului, nu a traversat frontiera vamală a Republicii Moldova. Valoarea celor 4700 kg de legume: roșii verzi, ardei, varză, pătrunjel, mărar, este de circa 80 miilei.

De menționat este faptul că acesta este al doilea caz de transportare ilegală a legumelor din regiunea transnistreană, în care este implicat cetățeanul în cauză. Primul caz a fost înregistrat în luna septembrie când au fost reținute 10 tone de legume.

De la începutul lunii curente inspectorii Sectorului echipe mobile au contracarat 4 cazuri de transportare a legumelor din zona transnistreană fără acte de însoțire.

Reamintim că în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.792 din 08.07.2004, art. 11 Persoanele fizice (gospodăriile ţărăneşti, întreprinzătorii individuali) au dreptul la transportarea prin posturile vamale interne de control, fără achitarea drepturilor de import: a producţiei proprii, crescute pe loturile agricole sau procurate spre consum final al familiei, cu condiţia prezentării certificatului eliberat de primăria localităţii privind cantitatea producţiei obţinute şi dimensiunile lotului din posesie".

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: