FURIA APELOR. La portul Giurgiulești a rămas mai puțin de 1 metru până la inundarea transformatorului electric. Nu vor fi admise deversări de petrol în Prut

duminică, 11 iulie 2010

FURIA APELOR. La portul Giurgiulești a rămas mai puțin de 1 metru până la inundarea transformatorului electric. Nu vor fi admise deversări de petrol în Prut
Foto: UNIMEDIA

Portul Giurgiulești este afectat de inundații, dar autoritățile susțin că mențin starea critică sub control, iar în zilele următoare apa de pe Dunăre va scădea și situația se va normaliza. În acest sens, din bugetul r. Cahul au fost alocate 360 mii de lei pentru a preveni inundarea portului Giurgiulești și a satelor Văleni și Câșlița-Prut.

Informațiile au fost făcute publice la o întâlnire a premierului Vlad Filat cu factorii de decizie din r. Cahul și administrația portului Giurgiulești, organizată azi, 11 iulie. Autoritățile locale l-au informat pe premier că au mai rămas 60 cm până la inundarea unui transformator electric, care deja a fost deconectat, iar în zonele cu pericol de inundație a fost ridicat un dig de 1 metru.


Potrivit acestora, nivelul apei din Dunăre va scădea cu 30-75 cm în zilele următoare, astfel încât va fi prevenită inundarea portului Giurgiulești și deversarea de petrol în r. Prut.

Filat i-a cerut președintelui r. Cahul să monitorizeze atent situația și să ofere suport logistic autorităților r. Hâncești pentru a administra situația din satele afectate de inundații.

"Scade nivelul apei din Dunăre și asta ne bucură, dar continuă ploile puternice în Ucraina. Astfel, avem cu toții responsabilitatea să fim realiști în aprecierile și acțiunile noastre", a conchis Filat.









sursa: Unimedia

0 Comments: