Federația Rusă "pune embargo" pe discuțiile despre vinurile moldovenești. Ghimpu: Politică șantajistă!

miercuri, 14 iulie 2010

Federația Rusă
Foto: UNIMEDIA

Federația Rusă întrerupe consultările cu R. Moldova în problema reluării exportului de vinuri moldovenești. Anunţul a fost făcut de medicul sanitar şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko, transmite PublikaTV. Motivul invocat de el este declaraţia ministrului moldovean al Agriculturii că vinurile noastre nu conţin substanţe toxice.


De cealată parte, Valeriu Cosarciuc a spus pentru PublikaTV că instituţia pe care o conduce nu a fost informată, în mod oficial, cu privire la întreruperea consultărilor.

În cadrul unei emisiuni la Moldova1, Mihai Ghimpu, președintele interimar, a declarat că politica rusească anti-vinuri a început cu cca 2-3 săptămâni înainte de semnarea decretului cu privire la ziua ocupației sovietice. "Adevărul este că Rusia a avut o astfel de politică față de Moldova în toți acești ani, șantajându-ne cu calitatea vinurilor. Eu cred că noi nu mai trebuie să trăim în genunchi, trebuie să ne așezăm la masă și să trăim normal", a precizat acesta.

"Federația Rusă și-a declarat interesul în zonă. Poftim - să aibă, dar nu în detrimentul R. Moldova", a conchis președintele interimar.

UNIMEDIA amintește că la sfârșitul lunii iunie zeci de camioane cu vin moldovenesc au fost blocate în vama rusească de lângă Moscova. Ghenadi Onișcenko a declarat atunci că vinurile moldovenești sunt bune de vopsit gardurile, deoarece conțin substanțe interzise.

sursa: Unimedia

0 Comments: