Urecheanu pentru presa rusă: "Decretul lui Ghimpu este un truc electoral, iar decizia Curţii Constituţionale este unica posibilitate de a-l anula"

miercuri, 14 iulie 2010

Urecheanu pentru presa rusă:
Foto: UNIMEDIA

Decretul lui Ghimpu a fost un truc electoral. Decizia Curţii Constituţionale este unica posibilitate de a-l anula. Nu toţi gândesc ca Ghimpu. În genere, Alianţa pentru Integrare Europeană este constituită pe principiul "duşmanul duşmanului meu îmi este prieten". Declaraţiile aparţin liderului Alianţei "Moldova Noastră", Serafim Urecheanu, care a oferit un interviu pentru publicaţia rusă "Vzgliad".


Urecheanu a menţionat că decretul prezidenţial al lui Mihai Ghimpu, care declară ziua de 28 iunie Zi a ocupaţiei sovietice a fost "propria creaţie a preşedintelui interimar" şi că decizia Curţii Constituţionale este "unica posibilitate de a -l anula".

"Desigur că acest decret a fost un truc electoral din partea lui Ghimpu. Ceea ce se stipulează acolo, a fost cunoscut încă din august 1991."

Comentând blocarea loturilor de vin moldovenesc în vama rusă, liderul "AMN" a recomandat autorităţilor de la Moscova să nu mai facă asemenea "trucuri politice" pentru că "nu toţi gândesc la fel ca şi Ghimpu".

"Rusia este partenerul nostru strategic, care ar trebui să se orienteze după opinia majoritară din Moldova. Din păcate, Alianţa pentru Integrare Europeană este constituită pe principiul "duşmanul duşmanului meu îmi este prieten" şi ceea ce se întimplă acum, nu este cel mai bun lucru care trebuie să aibă loc în cadrul unor relaţii civilizate", a explicat liderul AMN.

Referitor la organizarea referendumul constituţional, Serafim Urecheanu a explicat că "un preşedinte ales de o mână de deputaţi nu poate acţiona decât în interesele proprii, aşa cum a făcut-o Voronin" şi a lăsat să se înţeleagă că ar putea participa la eventualele alegeri prezidenţiale.

sursa: Unimedia

0 Comments: